Linda-Riina Laakso Ajatuksia ja mielipiteitä ajankohtaisiin asioihin ja ilmiöihin.

Euroopan johtajat kokoontuvat tänään EPP:n kongressiin Pasilaan

  • Euroopan johtajat kokoontuvat tänään EPP:n kongressiin Pasilaan

Tänä aamuna junamatka suuntaa kohti Pasilan messukeskusta, jossa illalla Euroopan kansanpuolueen EPP:n kongressissa debatoivat kaksi Euroopan Komission puheenjohtaja-kärkiehdokasta kokoomuksen Alexander Stubb sekä Saksan CSU:n Manfred Weber. Myös muita Euroopan päättäjiä on tulossa paikalle äänestämään, mm. Angela Merkel, Silvio Berlusconi sekä Donalt Tusk vain muutamia mainitakseni.

Lokakuussa nousi pienoinen kohu, kun selvisi että Suomen KD ei aio tukea Stubbia spitzenkandidatiksi toisin kuin Ruotsin vastaava. Tosin kenellekään ei pitäisi tulla yllätyksenä se, että kristillisdemokraatit äänestävät kristillisdemokraattia, huomisissa vaaleissa kuitenkin äänestetään ennen kaikkea kahden erilaisen arvomaailman väliltä.

Weber edustaa Baijerin kristillissosiaalista unionia CSU:ta, joka on arvokonservatiivinen puolue. Nettisivuillaan Weber puhuu avoimesti kristillisestä arvopohjastaan. Hänen puolellaan on myös vuodesta 2014 kestänyt EPP-ryhmän puheenjohtajuus, johon hänet valittiin murskalukemin. Lisäksi Saksan liittokansleri Merkel on asettunut Weberin taakse, ja niin kuin Katainen mainitsi, moni katsoo Saksan esimerkkiä, kuten jo kahdeksan EU-maan johtajaa on ilmoittanut tekevänsä. Häntä myös pidetään vaalien ennakkosuosikkina.

Ruotsin KD sekä Moderaterna ilmoittautui kannattamaan Stubbia varmastikin hänen liberaalien arvojensa takia, joita hän esittelee nettisivuillaan. Myös Trump ja Unkarin Orbán ovat saaneet arvostelua Stubbilta osakseen.

Torstain kisan voittajan tulee toki jännittää vielä EU-vaalien jälkeen, sillä Eurooppa-neuvosto tekee puheenjohtajasta ehdotuksen tuloksen perusteella, jonka jälkeen voittajan tulee saada taakseen vielä EU-parlamentin enemmistö.

Nyt lähden metsästämään Silviota mukaan selfieen.

 

Linda-Riina Laakso, Tampere, KD Nuorten pääsihteeri, Suomen nuorisodelegaatti Euroopan Neuvoston aluehallintokongressin 32. & 33. istunnossa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat