Linda-Riina Paavilainen Ajatuksia ja mielipiteitä ajankohtaisiin asioihin ja ilmiöihin.

Kaikki blogit puheenaiheesta Panama-tietovuoto

Huonoja uutisia paratiisista

On käynyt jälleen ilmi, että kaikki eivät osallistu hyvinvointiyhteiskunnan rakentamistalkoisiin samoilla säännöillä.

Vuodetut tiedot ovat paljastaneet suuren joukon yhtiöitä ja yksityishenkilöitä, jotka mahdollisesti välttelevät veroja veroparatiiseihin perustettujen pöytälaatikkoyritysten avulla.

Yksi räikeimmistä on Islannin pääministerin Gunnlaugsonin tapaus. Hänellä itsellään on ollut veroparatiisiyritys samaan aikaan, kun hän on kerännyt kansan suosiota veroparatiiseja vastustamalla.

Tosi reilua

Yksi Panama-skandaalin tärkeimmistä paljastuksista on Venäjän presidentin lähipiiriin kuuluvien henkilöiden sikäläisiin veroparatiisiyhtiöihin piilottaman rahan valtava määrä. Muun muassa sellisti Sergei Rolduginin omistusten arvoksi on arvioitu noin pari miljardia dollaria. Presidentti Putin vähätteli paljastusta. Rolduginin hän kertoi käyttävän miltei kaikki ansionsa musiikki-instrumentteihin, jotka mies lahjoittaa valtion musiikkioppilaitoksiin.

Veronkierto verrattavissa järjestäytyneeseen rikollisuuteen

Länsimaisten rahalaitosten ylläpitämä veronkierto maailmalla on markkinatalouden dopingia ja muistuttaa siirtomaa-ajan orjakauppaa. Ne, jotka hyötyvät siitä taloudellisesti, etsivät järjestelmästä porsaanreikiä jatkaakseen yksityistä voitontavoittelua vaikka tietävät keinon olevan väärä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä