Linda-Riina Laakso Ajatuksia ja mielipiteitä ajankohtaisiin asioihin ja ilmiöihin.

Kaikki blogit puheenaiheesta Valtion hallinto

Helppo säästökohde tasa-arvoisesti

Oheinen kuva on tilastokeskuksen omista tilastoista tehty yhteenveto, on yllättävän mielenkiintoista että valtiolla on keskimäärin 400€/kk parempi palkka, tähän kun lisätään pidemmät lomat lyhyempi työaika, yhtälö on melkein valmis.

 

Ei ole ehkä oikein irtisanoa massoittain valtion työntekijöitä, nämä irtisanomiset kun tuntuvat aina kohdistuvan niihin kaikkein tarpeellisimpiin suorittaviin henkilöihin ( poliisi, terveyshuolto, ym...) asian voisi korjata helposti vaatimalla palkka-tasa-arvoa yksityisen ja valtion sektorin välille.

 

Poliiseja vähennetään, johdon palkka nousee

Jo vuonna 2012 Heikki Mansikka-ahon tutkimus osoitti, että valtion tuottavuusohjelman uudistukset ovat tehneet poliisin keskushallinnosta raskaamman ja kalliimman kuin koskaan ennen. Kenttäorganisaatiota karsitaan säästöjen saamiseksi. Kaiken lisäksi raskas hallinto ei auta, vaan vaikeuttaa operatiivisen poliisin työtä.

Valtionhallinnon tehtävä ei ole pelkkä rahatalous

Valtionhallinnon tehtävä ei ole ainoastaan tuottaa rahatalousvoittoja ikään kuin kysymyksessä olisi vain Oy Suomi AB,  insinööri Iiro Viinasen mukaisesti.  Hänen toimiensa  ihannointi osoittaa  putkinäköä ja  on erittäin loukkaavaa meitä uhreja kohtaan.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä